Verkeersmaatregelen

Op dinsdag 28 juni en zondag 3 juli trekt er een optocht door diverse straten van ons dorp. Om dit mogelijk te maken zijn er wegafsluitingen. Daardoor kunnen aanwonenden van de optochtroute en sommige straten die daarop uitkomen die dag op bepaalde tijden niet in en uit het gebied. Ook zullen sommige bedrijven niet of slecht bereikbaar zijn.

Dinsdag 28 juni – Kinjer OLS

De optochtroute van het Kinjer OLS op dinsdag 28 juni is als volgt:
Heldensedijk (net voor het bord ‘bebouwde kom’ komen de scholen de weg op), Kerkstraat, Raadhuisplein, Schoolstraat, Alexanderplein, (begin) Kerkveld, Pastpaedje en via de Paast terug naar het feestterrein.


De optochtroute is afgesloten voor het verkeer van 10:00 uur tot 13:00 uur.
De Heldensedijk is afgesloten voor alle verkeer van 8:00 uur tot 18:00 uur.
Er geldt ook een parkeerverbod voor de parkeervakken langs de optochtroute van 9:00 uur tot 13:00 uur.

Zaterdag 25 juni – Vriendentreffen

Tijdens het Vriendentreffen op zaterdag 25 juni is het schootsveld (delen van de Steegstraat en Jan Thijssensteeg en het daartussen liggende gebied) afgesloten van 13.30 tot 21.00 uur.

Zondag 3 juli – OLS

De optochtroute van het OLS op zondag 3 juli is als volgt:
Heldensedijk (net voor het bord ‘bebouwde kom’ komen de schutterijen de weg op), Heufkesweg, Zonnedauw, Kurversweg, Dorpsstraat, Raadhuisplein, Schoolstraat, Steegstraat, Kapelkesweg en via de Paast terug naar het feestterrein.

Ligt uw huis aan de optochtroute? Dan hoeft u uiteraard geen toegangsbewijs te hebben en kunt u gewoon naar de optocht kijken. De bewoners van de aanliggende straten die op de optochtroute uitkomen en die binnen het entreegebied wonen, kunnen zelf naar de straat lopen waar de optocht trekt. Ook zij hebben geen toegangsbewijs nodig.
De aanliggende straten waar de bewoners geen toegangsbewijs nodig hebben zijn:
Heldensedijk, Klamp, Schrank, Stoek, Aan de Wijer, gedeelte Zonnedauw, Dorpsstraat, Kerkstraat, Raadhuisplein, Pastpaedje, Kerkveld, Kapelkesweg en De Paast.

De optochtroute is afgesloten voor autoverkeer van 8:30 uur tot 18.00 uur en voor fietsers van 12.30 tot 18.00 uur.
De Heldensedijk is de gehele dag afgesloten voor autoverkeer.
Tevens zijn delen van de Steegstraat en Jan Thijssensteeg en het daartussen liggende gebied afgesloten i.v.m. schietwedstrijden (schootsveld).
Er geldt ook een parkeerverbod voor de parkeervakken langs de optochtroute van 8:30 uur tot 18:00 uur.

Toegangsbewijs

Woont u in het afgesloten optochtgebied en moet u op zondag 3 juli het gebied die dag te voet verlaten, dan kunt u op de dag zelf bij het verlaten van het afgesloten gebied bij de entreepost vragen om een toegangsbewijs, zodat u later te voet het gebied weer in kunt.

Parkeren

Mocht u in het afgesloten optochtgebied wonen en op zondag 3 juli toch weg willen dan kunt u uw auto parkeren op het grasveld aan de Trambaan.
Dit moet u wel zelf van tevoren doorgeven per mail (parkeren@ols2022.eu); dan wordt er een plaats voor u gereserveerd.
De parkeerplaatsen zijn beperkt, vandaar het verzoek om dit alleen aan te vragen als het echt nodig is.

Zaterdag 9 juli – Kavelen

Tijdens het Kavelen op zaterdag 9 juli is de Heldensedijk en het schootsveld (delen van de Steegstraat en Jan Thijssensteeg en het daartussen liggende gebied) afgesloten van 8:00 uur tot 21:00 uur.