Op vrijdag 13 maart gaat het beginnen! Dan is namelijk het eerste officiële evenement van het OLS 2020 in gemeenschapshuis d’n Binger in Meijel. Op deze avond wordt door loting bepaald welk nummer iedere schutterij tijdens de optocht en de schietwedstrijd heeft. Het thema van deze avond is dan ook: ‘Loote, loeëpe en böllekes’. De loting wordt afgewisseld met optredens van een aantal unieke artiesten en een DJ. Zij zorgen voor een gezellige, muzikale omlijsting van het programma. Ook wordt het OLS-lied gepresenteerd. Iedereen is vanaf 19.30 uur van harte welkom in gemeenschapshuis d’n Binger in Meijel. De entree is gratis.

Start met ‘zegetocht’ door het dorp

Deze lotingsavond start met een herhaling van de zegetocht die St. Willibrordus op 13 juli 2019 door het dorp maakte. Met het jachthoornkorps voorop trekken ´de Gruu:n´ via de Dorpsstraat naar gemeenschapshuis d’n Binger. Van schutterij St. Nicolaas (‘de Blaow utj Méél) krijgen ´de Gruu:n´ bij het gemeenschapshuis een warm onthaal. Hierna wordt de lotingsavond geopend door voorzitter Hubert Vos, voorzitter van de stichting OLS 2020 Meijel.

Loot, lach en geniet mee

De loting wordt verricht onder leiding van OLS-federatievoorzitter Ger Koopmans. Ook vertegenwoordigers van de gemeente Peel en Maas en uit het Meijelse verenigingsleven dragen aan de loting hun steentje bij. Tussendoor treden verschillende artiesten op. Zo zal Ger Frencken, de Limburgse buutreedner, met zijn Buut ‘Sjuttekoningin’ de aanwezigen ‘laote béúke’ (Meijels voor: laten huilen) van het lachen. Eén van de hoogtepunten van de avond wordt de eerste uitvoering van het OLS-lied, dat gezongen gaat worden door Linda Koopmans.

Naast deze optredens is er ook een loterij voor het aanwezige publiek. Er zijn mooie prijzen te winnen, zoals deelname met een zestal aan het Vriendentreffen ‘Raake géj um’

op 27 juni. Ook zijn er kaartjes te winnen voor plaatsen op de VIP-tribune tijdens het OLS op 5 juli, toegangskaartjes voor het OLStival op 3 juli en entreekaartjes voor het OLS op 5 juli.

Op deze avond wordt ook bekend gemaakt wie zich als 750e vrijwilliger aangemeld heeft. Deze persoon zal op een gepaste manier in het zonnetje gezet worden. Na afloop van de loting is er gelegenheid om de avond op een gezellige manier voort te zetten. Dat gebeurt met muziek van DJ John Wijnen.

Kom jij ook? 

Je bent van harte welkom om deze avond mee te beleven. Alles draait om ‘Loote, loeëpe en böllekes’ en natuurlijk ook om gezelligheid. Ben erbij op vrijdag 13 maart vanaf 19.30 uur in Gemeenschapshuis d’n Binger. Want OLS 2020 ‘Dè rakt òw!’