Net als op 13 juli 2019 liep schutterij St. Willibrordus gisteravond in Meijel nog een keer de triomftocht. Met d’n Um, door de dorpsstraat naar D’n Binger. De kerkklokken luidden en de kerktoren kleurde gruu:n en géél.

Bij aankomst stond zustervereniging schutterij St. Nicolaas klaar in een prachtige erehaag. Binnen was alles in gereedheid gebracht voor de loting. De zaal liep al snel vol. Na het welkomstwoord door Hubert Vos, voorzitter van stichting OLS Meijel 2022, startte onder leiding van Ger Koopmans de loting. Prominenten haalden böllekes uit de bokalen en zo werd de optochtvolgorde van de schutterijen voor het OLS 2022 vastgesteld.

Ger Frenken kreeg als de Sjuttekoningin de lachers op zijn hand. Maar de klapper van de avond was toch wel het OLS-lied gezongen door Linda Koopmans, samen met het winnende zestal én de buksmeester. Het duurt niet lang voordat heel Limburg dit lied mee zingt. De toon is gezet! Als deze avond het voorteken is van het OLS Meijel 2022, dan wordt het een OLS om nooit te vergeten. Dè rakt òw.

Volgorde optocht OLS 2022