“Euver ein jaor, staon we weer heej”

Geen bonte stoet schutterijen door de straten van Meijel. Geen duizenden mensen langs de optochtroute. Ook het groene OLS terrein van 23 hectare ligt er stil bij. Maar niet helemaal stil. De leden van schutterij St. Willibrordus kwamen daar vanochtend bij elkaar. Ze werden muzikaal verrast door het Limburgse duo Christel van Rijn & Bart Houtermans. Zij zongen live hun bekende carnavalslied ‘Ein jaor’. Het was geweldig!

De tekst van het lied ‘Euver ein jaor, staon we weer heej’ zegt alles. Want op die plaats, op dat mooie grote OLS terrein gaan we er samen met iedereen over ‘n jaar één geweldig groot feest van maken. Naast de muzikale verrassing van Christel & Bart, verzorgde de schutterij zelf ‘s ochtends ook een optreden (op 1,5 meter) buiten bij Sint Jozef, het zorgcentrum in Meijel.

Om 14.00 uur wordt vanuit het clubgebouw van schutterij St. Willibrordus in de live uitzending van L1 radio het officiële startschot gegeven voor het Online Limburgs Schuttersfeest. Vele online schutterszestallen in Nederlands en Belgisch Limburg gaan online de strijd aan.

Succes allemaal en tot volgend jaar in Meijel!